Wie wij zijn?

Masters in SketchUp is een wild idee dat op een dag realiteit werd toen alle stukjes van de puzzel samenvielen. 

Masters in SketchUp is opgericht door Peter, Lorenzo en Iris.

Het is een idee dat jaren nodig had om een zaadje te vormen en dat nadien ook nog eens jaren nodig had om te groeien. Vandaag is het zaadje gekiemd en is het klaar om uit te groeien tot een zeer sterke boom! 

De wereld waarin we leven is volledig in 3D en dan is de vraag:” Waarom zouden we dan onze ideeën nog in 2D duidelijk maken”? Reeds 30 jaar bestaan er oplossingen die het digitaal mogelijk maken om onze ideeën in 3D voor te stellen. SketchUp speelde hier ook een grote rol in. 

Het was de eerste intuïtieve en makkelijk te gebruiken 3D ontwerp tool.

Maar het volle potentieel van SketchUp is voor vele gebruikers nog niet gekend.

En dat is nu net het doel van Masters in SketchUp; gebruikers het potentieel van SketchUp te laten ontdekken en het ten volle te leren benutten.

Full Width

Gratis online SketchUp workshops!

Wil jij beter, sneller en efficiënter werken?

Wat als SketchUp hierin een nog belangrijkere rol kan spelen dan je je vandaag kan voorstellen?

Wil je je klant eindelijk een grotere meerwaarde bezorgen dan hij verwacht, zonder hier meer tijd aan te besteden?

Wat als SketchUp je kan helpen om meer in minder tijd te doen?

Wil jij dat de mensen waarmee jij werkt (aannemers/leveranciers) het liefst met jou werken omdat jij hen de beste en de duidelijkste plannen en documentatie bezorgt?

Wat als SketchUp je hierbij kan helpen?

Wil je liefst alles binnen 1 programma / oplossing kunnen realiseren om zo mogelijk dubbel tekenwerk te vermijden?

Wat als je met SketchUp de gehele oplossing al in handen hebt? 

Wie wij zijn?

Peter startte met zijn eerste 3D experimenten toen hij 11 jaar oud was en dit deed hij op zijn Commodore 64. Hij volgde alle stappen die in de jaren 80 en 90 in de 3D wereld gezet werden.

Ook experimenteerde hij al zeer vroeg met Virtual Reality.

Eind jaren 90 werkte hij in de luchtvaartsector waar hij training oplossingen voor piloten ontwikkelde.

Zo ontdekte hij in 2000 SketchUp!  Het was toen een nieuwe 3D tool die net uit was ...

Sketchup was verfrissend en veel makkelijker dan andere tools die er op dat moment waren.

Maar het was toen helaas te beperkt voor het doel waarvoor Peter het wou inzetten; het in detail uittekenen van vliegtuigen in 3D.

In 2004 startte Peter See3D.be op als eenmanszaak. Hij bood toen vooral 3D visualisatie oplossingen aan.

In 2005 hadden Peter en zijn vrouw Iris bouwplannen en hoorde hij toevallig van een kennis dat SketchUp 5 uit was.

Hij tekende daarin hun droomhuis uit in 3D en hij was hiervan zo onder de indruk dat hij op zoek ging naar hoe hij dit programma kon gaan verkopen. Zo gezegd, zo gedaan, hij is SketchUp gaan verkopen sinds november 2005.

Vrij snel kwamen ook de eerste vragen van klanten in verband met training.

Zijn focus in de jaren die volgden, was toen vooral gericht op het ontwikkelen van serious games en het gebruik van VR toepassingen bij opleidingen.

Echter, in 2012 liep het helemaal mis door de gevolgen van de banken en de eurocrisis.

Peter en Iris stonden op het punt om alles te verliezen.

Maar Peter koos ervoor om een andere weg in te slaan. Hij koos ervoor om zich te richten op datgene in zijn business wat nog wel werkte, namelijk de verkoop van SketchUp.

Peter ging zich verdiepen in internet marketing. Meer bepaald in hoe hij dit zou kunnen inzetten voor het beter in de markt zetten van SketchUp ...

Dit werd een groot succes en hij wist verschillende jaren na elkaar de verkoop van het aantal licenties te verdubbelen!

Hierdoor ging de vraag naar training ook omhoog!

Tot dan gaf hij 1 op 1 trainingen.

Maar de vraag naar training was zo groot dat hij op zoek ging naar een extra SketchUp trainer en de trainingen veranderde van 1 op 1 training naar training in kleine groepen.

Peter speelde al even met het idee om een compleet opleidingstraject voor SketchUp te lanceren maar toen hij dit idee in 2015 wou lanceren, was hier nog niet zoveel belangstelling voor ...

Eind augustus 2018 moest Peter op zoek naar een nieuwe SketchUp trainer en Lorenzo diende zich enthousiast aan. Al vrij snel werd duidelijk dat Lorenzo een echte SketchUp Master was!

Op een zondagmorgen ergens eind maart 2019, werd peter wakker en had weer een idee ...

Hij deelde het met Iris en zij vond het ook een schitterend idee!

De week nadien deden ze het voorstel aan Lorenzo om samen “Masters in SketchUp” op te starten en Lorenzo was meteen enthousiast!

Voor Peter en Lorenzo is het delen van kennis iets wat zij beiden belangrijk vinden.

En met het Starten van “Masters in SketchUp” hebben ze het gezamenlijk doel om wat er mogelijk is met SketchUp, nog beter op de kaart te zetten!

Hun doel is niet alleen om dit voor de Nederlandstalige markt te doen maar ook wereldwijd!


Wie is Lorenzo?

Lorenzo startte in 2017 met zijn eigen zaak, LR Interieurvormgeving. Hij studeerde in datzelfde jaar af aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen en is dus de jonge knaap bij “Masters in SketchUp”. 

Lorenzo’s sterkte? Zijn technische kennis omzetten in een realistisch eindresultaat. Hoe hij daaraan komt, dat ontdek je verder ...

Met 3 jaar kleuterschool en 7 jaar lager onderwijs achter de kiezen, koos Lorenzo in 2007 resoluut voor de richting BSO Houtbewerking aan het V.I.T.O. te Hoogstraten. Doorheen zijn middelbare schooljaren kreeg hij meer en meer interesse voor allerlei teken- en CNC-programma’s. Van Autocad tot SOLIDWORKS tot SketchUp, waar hij off the record extra les in kreeg van een praktijkleerkracht. Dat was dan ook zijn eerste aanraking met SU. 

Na 7 jaar middelbaar, met een specialisatiejaar in Bijzondere Schrijnwerkerij, was het de meest voor de hand liggende keuze om als meubelmaker aan de slag te gaan. Toch koos hij ervoor om het nét iets anders aan te pakken! 

Nadat het tekenen méér en méér een passie werd, ging hij doelgericht op zoek naar een richting die de perfecte combinatie was tussen enerzijds zijn praktijkervaring en anderzijds zijn liefde voor 3D-visualisatie. Zo kwam Lorenzo terecht bij de richting Interieurvormgeving waarin hij zich in beide kon specialiseren. Hij stelde een eigen traject op waarbij hij zich bewust was van de ups en downs. 

Na 3 jaar studeerde Lorenzo af en had hij naast SketchUp en Autocad ook leren werken met VectorWorks. Vaak wordt dit laatste gebruikt als een 2D-oplossing waarnaast SketchUp puur visueel werkt. Hij was klaar voor de arbeidsmarkt, maar ook hier ging hij niet voor de meest voor de hand liggende optie. 

Als 22-jarige startte hij zijn eigen tekenbureau, waar hij met volle overtuiging koos voor het volledige SketchUp-pakket – met LayOut. Hier leerde hij Peter voor de eerste keer kennen. 

In januari 2018 volgde Lorenzo zelf de tweedaagse basiscursus in SketchUp. Dat er een klik was met het programma werd hier enkel en alleen extra bevestigd, maar daarnaast was er ook een klik met Peter. Toen er een vacature vanuit See3D werd uitgeschreven, 7 maanden na de basiscursus, solliciteerde Lorenzo zonder enige twijfel. Van SketchUp-trainer GEZOCHT naar GEVONDEN. Na de eerste proefdag als lesgever ontdekte Lorenzo dat het delen van zijn kennis hem (en anderen) een enorme voldoening bood. Gaandeweg verliep de samenwerking, met Peter en Iris, alsmaar meer van een leien dakje waardoor er een nieuwe deur openging naar.. “Masters In SketchUp”.


Wie is Iris?

Iris studeerde in 2002 af als Bachelor Bedrijfscommunicatie aan de Erasmushogeschool te Brussel. Nadien deed zij nog een Postgraduaat Multimedia een de HAM te Mechelen. Graag had zij dan ook in de wereld van het internet en de multimedia terecht gekomen maar helaas was er in 2002 reeds een ‘crisis’ waardoor vele multimedia bedrijven het hoofd niet boven water konden houden.

Zo belandde zij in 2003 in het bankwezen. Wat zij 9 jaar met volle zin gedaan heeft maar waarvan ze wist dat het niet echt haar ambitie was.

Reeds toen ze klein was, wilde Iris een eigen restaurantje en toen zij 32 jaar oud was en de deur van de bankwereld achter zich toegetrokken had, leek dit voor haar het uitgelezen moment om die droom waar te maken.

Zo gezegd, zo gedaan. Essentieel.be werd een feit op 26/8/2011.

Hier leefde Iris zich ten volle uit in alles wat met ontbijt, lunch en delicatessen te maken had. Ook het feit van haar eigen baas te kunnen zijn, beviel haar prima.

Essentieel.be groeide uit tot een begrip in de regionen van Putte en omstreken.

Tot Iris in 2014 serieuze rugproblemen kreeg waardoor het alsmaar moeilijker werd om haar passie te kunnen uitvoeren.

In maart 2016 was het dan zover, Essentieel.be werd verkocht om aan een nieuw hoofdstuk in haar leven te kunnen beginnen. Vanaf nu zouden Peter en Iris gaan samenwerken in See3D.be. Peter voor de praktische kant en Iris voor de administratieve kant.

Samen zorgden ze ervoor dat See3D.be verder groeide en de grootste reseller voor SketchUp voor de Benelux en aanverwante producten werd en bleef!

Momenteel doet Iris nog steeds de administratieve en organisatorische taken binnen See3D.be en hier komen vanaf nu ook die van Masters in SketchUp bij. 

Ze heeft er net als Peter en Lorenzo echt goesting in om Masters in SketchUp naar het volgende niveau te brengen!